Fri frakt - Snabba leveranser
...
vara

Val av Doft

 Vilken är din dofttyp? Är du kanske en romantisk blomtjej eller rent utav den sportiga typen? Eller vilken typ har den speciella personen i ditt liv som du vill ge bort en parfym till? Dofter både skapar och ger upplevelser. Det får personer att komma ihåg speciella minnesvärda händelser i livet. Första kärleken, bröllopet eller andra minnesvärda upplevelser. Dofter ger inte bara upplevelser, de skapar dem också. Men vilken sort doftmänniska är du eller din vän?
Här är Nodicdeals förenklade guide som hjälper dig att avgöra vilken doft som är din typ och vilken parfym du kan ge som gåva till en vän.
 

Speciella Dofter
För henne: Hallon, tomat, rosmarin, tranbär, karamell och ginseng.
För honom: Saffran, päron, whiskey, gummi, rökelse och myrra
 

Luftiga Dofter
För henne: Blåklocka, äpple, bergamott, melon, bambu, grapefrukt, vita rosor och liljekonvalj.
För honom: Lime, citrus, peppar, basilika, ingefära, bergamott, dragon, rosmarin och mint

Sensuella dofter
För henne: Orkidé, ros, ylang ylang, litchi, tonkaböna, patchouli, viol, jasmin, sadelträ, och vanilj
För honom: Patchouli, vetiver, kanel, lavendel, sadelträ, choklad, läder, kardemumma, timjan, kummin och muskot.

Ta reda på vilken familj din doft tillhör
Alla dofter faller i familjegrupper (länk till parfymens A-Ö). Människor tenderar att stanna med en viss doftfamilj, antingen därför att det återskapar glada minnen, eller helt enkelt därför att det stimulerar deras luktreceptorer.
Om du vill ändra din parfym / aftershave eller letar en doftpresent, är det en bra idé att titta på vad du / de redan tycker om och försöka hitta något annat inom den aktuella familjen. Chanserna är stora att någon som gillar en blommig doft även gillar andra.

När ska parfymen användas?
Det finns vissa parfymer / aftershave som har utformats särskilt för olika perioder av dagen. Bestäm om du letar efter något att bära under dagen eller på kvällen. Människor föredrar oftast lättare dofter för dagtid och mer intensiv för kvällen.
Alla parfymer luktar likadant?
Det är viktigt när man letar efter en ny doft att du inte provar fler än tre stycken åt gången. Din näsa kan bli desensibiliserad (lukttrött) om du försöker mer än en handfull så ta en paus. Det mest traditionella sättet att ta en "luktrast" när du försöker prova olika dofter är att andas in kaffebönor, men om du inte har det till ditt förfogande ta ett djupt andetag genom näsan och lukta på din tröjarm, detta kommer att rensa näsan från någon kvardröjande parfym / aftershave noter.

Att välja rätt parfym tips!
1.Lättare dofter fungerar bättre dagtid, men en tyngre muskdoft är perfekt för en utekväll
2.Under dagen använd dig av en EDT eller EDC, de fungerar bäst. På kvällen ta på dig en mer koncentrerad doft , dvs en EDP
3.Kom ihåg att en doft som du tycker om att bära, kanske inte luktar lika på någon annan eller passar deras personlighet.
4.Applicera dofter på handleden för att prova dem. Detta blir den sanningsenligaste bild av hur doften kommer att lukta på dig.