Fri frakt - Snabba leveranser
...
vara

Torrt hår

Har du torrt hår? Isåfall finns det flera saker du kan göra för att ditt hår skall återfå den livglädje och lyster det en gång hade. Om ditt hår enkelt bryts, ser tråkigt ut, är ruffsigt eller är svårt att arbeta med är det troligt att du har torrt hår. Om du använder balsam några veckor men att det trots detta inte blir någon förbättring bör du se dig om efter andra metoder. 

Om du vill komma till roten med ditt torra hår är det viktigt att du inte bara kollar efter det senaste balsamet eller schampot på marknaden (även om vi på Nordicdeal gärna skulle rekommendera detta då vi säljer hårvårdsprodukter) utan att du också tar väl hand om ditt hår och äter bra. 

Ta väl hand om ditt hår

Du visste troligen att solsken och värme torkar ut ditt hår, men visste du att de som bor i storstäder är mer benägna att ha torrt hår än de som bor på landet detta? Detta beror bland annat på föroreningar i luften. 

Plattång

Använder du platt- eller locktång, var noggrann med att skydda ditt hår. Om du använder platt- eller locktång, skydda ditt hår med professionella hårvårdsprodukter för bästa resultat. Hårtorken är också en bov som lätt kan torka ut ditt hår. Behandla även här innan du använder den, undvik också att använda hårtork om du inte behöver. Nedan är några av de bästa produkterna på marknaden för detta är, välj själv vilken som passar bäst (gäller för både plattång, locktång och hårtork:

 

Tvätta inte ditt hår för ofta. Tvättar du ditt hår för ofta så finns det risk att du tvättar bort mycket av de ämnen som kroppen själv bildar som håller ditt hår fräscht och ger rätt oljebalans. Var försiktig och använd inte vilka varumärken som helst, många av de billigare varumärkena som exempelvis säljs i mataffären innehåller för många kemikalier och kan direkt vara skadliga för håret. Detta gäller även vissa professionella, vissa professionella varumärken skall inte användas mer än en gång per vecka för optimalt resultat, detta står skrivet på förpackningen isåfall.

Om du badar i pool ofta och får klor i håret är detta in alls bra. Investera istället i en badmössa och skydda ditt hår, klor och andra ämnen som finns i badhus är mycket skadliga för ditt hår. En annan sak som kan vara bra att veta är att ibland kan faktiskt det vattnet du tvättar håret i vara anledningen till ditt torra hår. Vatten som är rikt på vissa mineraler är mer benägna att torka ut hår. Reser du bort eller sover över hos en kompis några dagar och upptäcker att ditt hår blir normalt igen, uteslut inte att du har fel typ av vatten hemma.

Ät och lev rätt

Kosten kan också vara en faktor. Dricker du mycket kaffe? Dricker du får lite vatten? Dricker du några glas vin eller öl extra ibland utan att kompensera med vatten? Då kan detta vara anledningen. Se till att din kropp aldrig blir uttorkad, dvs. att du aldrig känner dig väldigt törstig och uttorkad. Vad som är bra för håret är samma typ av kost som är bra för din kropp. Dvs. mycket grönsaker och frukt samt gärna fisk. Fisk innehåller omega-3 med fettsyror som är viktiga för hela kroppen men även håret. Ta hand om din kropp bra, är du exempelvis ofta sjuk kan detta också vara en ledande faktor, när kroppen är sjuk så ligger inte håret högst upp på prioritetslistan utan kroppen bekämpar istället de virus eller bakterier som gjort dig sjuk. 

Använd rätt hårvårdsprodukter

Nu till den sista punkten, när du gör allt det andra rätt så börja med denna. För att ditt hår skall få en unik lyster, skinande glans, formbarhet eller volym så har vi på Nordicdeal hårvårdsprodukterna för dig. Har du torrt hår finns det skrädarsydda produkter och produktserier just för detta. Här är några shampon som motverkar och behandlar torrt hår som vi rekommenderar:

Här är några balsam som ger torrt hår den extra fukt och oljor det behöver:

 

Här är några inpackningar som passar perfekt för torrt hår, testa själv och förundras:

 

Vi hoppas att du hade nytta av denna artikeln och du tar väl hand om ditt hår. Hårvårdsprodukter är en del men inte allt, en balanserad livsstil och en förståelse över hur ditt hår påverkas av yttre faktorer är minst lika viktigt. Gillade du denna artikeln, gilla oss gärna på facebook och ta del av mer tips och råd från våra experter.  Ha en bra hårdag

Mvh

Nordicdeal 

 

 

För ytterligare tips på hur man bäst använder hårtork se youtube-klippet: