Fri frakt - Snabba leveranser
...
vara

Torr hy

Har du torr hy? Lär dig varför din hy är torr och hur du kan bekämpa det. Torr hy ser uttorkad ut och detta beror på att hyns förmåga att behålla fukt har blivit nedsatt. Torr hy känns ofta stram, speciellt efter att du tvättat ansiktet om du inte använder fuktkräm eller hudkräm. Sprickor är tecken på extremt uttorkad hy.

En av hyns viktigaste uppgifter är att agera som ett skydd och hålla kvar fukten inuti kroppen. När hyn fungerar som den skall ligger cellerna mycket tätt och håller kvar fukten, över tid och efter exempelvis intensiv solning så passar cellerna inte tillsammans så bra, detta gör att vi tappar fukt, vilket gör hyn uttorkad, stram och obekväm.

De vanligaste anledningar till torr hy är; torr luft, intensiv solning eller att man tvättar hyn för ofta utan att efterpå applicera fuktkräm. Alkohol, kaffe och rökning har även negativ påverkan på huden. Att dricka för lite vatten kan ofta vara en ledande faktor till torr hy, drick gärna några glas extra glas vatten per dag om du känner att du har torr hy.

Clinique är världsledande när det gäller behandling av torr hy. Alla deras produkter är fria från kända allergener och är mycket skonsamma för hyn. Vid torr hy är det först viktigt att tvätta hyn och förbereda den för peeling, peeling tar bort döda hudceller som ligger på toppen av hyn, detta gör att hyn återfår en del av sin naturliga förmåga att behåll fukt. Peeling gör också hyn mer mottaglig inför återfuktaren/hudkrämen som är det sista steget.

Clinique har utvecklat ett tre-stegssystem för att bekämpa torr hy: