Fri frakt - Snabba leveranser
...
vara

Tips för din hårtyp

Tips för fett hår

Undvik att tvätta håret dagligen. Vid fett hår är talgkötlarna överstimulerade och utsöndrar mer fett än normalt. Att dagligen tvätta håret skapar en ond cirkel. Tvätta istället håret var 3:e dag i kallt vatten, så slutar håret att producera så mycket fett. Men det kommer att ta lite tid innan fettbalansen i håret återanpassas. Använd ett torrschampo då du tycker det börjar bli fett. Ett tips är att ha håret uppsatt för då syns det inte att det är fett.

Ett annat problem med regelbunden rengöring är att hårrötterna binder mycket fett medans resten av håret blir fråntagen sin dos av olja. Detta leder till att hårtopparna blir både torra och spröda. Vårt tips är då att man använd ett milt pH-balanserat schampo och tvätta håret utan att vidröra hårbotten för mycket.

Tips för torrt hår

Ett torrt hår behöver få näring inifrån, ett balsam som bara sköljer ut kommer inte att göra jobbet. Använd ett intensivt fuktgivande schampo som rengör håret. Undvik att överdrivet gnugga in schampot i hårbåtten (vilket kommer att skada håret ännu mer). Använder du balsam passa på att kamma/borsta igenom håret innan du sköljer ut det. Fördelen att kamma igenom håret med balsam i är att det är enklare att reda ut. Efter schamponering & balsamerning följ med en varm oljeinpackning. Värme öppnar upp fjällskiktet i håret, vilket gör det möjligt för fuktighetskrämer att penetrera in i håret. Resultatet blir enastående, men ha tålamod. ger Använd in en mousse på torrt hår, det kommer att både se och kännas tråkigt. Använd istället en hårfön i kombination med en förtjockning lotion. Sammanfattning för att bekämpa torrt hår. 1) Använd rätt schampo, utan att gnugga för intenstivt i hårbotten. 2) följ upp med balsam och kamma ut håret när balsamet sitter i. 3) Ta sedan en varm oljeimpacking. 4) Använd en fukthetskräm.

Tips för krusigt (frizz) hår

Det finns flera schampon och balsam som har en "anti frizz” effect. Även en hel del stylingprodukter för att bekämpa frizz. Gemensam är att de är rikt fuktgivande produkter. Man kan även använda produkter med silikon i. Använd gärna en silikonspray. Spraya ytterst lite i håret och borsta ut. Kruset försvinner och ersätts med glans, utan att det blir krusigt. När man blåser håret andvänd alltid en diffusor.

Tips för tunt hår

Om hårförlängning inte är ett alternativ, så finns det en mängd volymprodukter för hår som schampo, balsam och inpackingar mm. Schampon som ger extrem volym, typ Redken Full Body fungerar bra och det gör även håret mer kontrollbart. Undvik sådant som sliter på håret som färgning, blekning, och styling utan värmeskydd.