Fri frakt - Snabba leveranser
...
vara

Ta hand om ditt hår i sommar

Alla älskar sommaren men älskar ditt hår sommaren? Svaret på denna fråga är nej. Solens strålar i kombination med sommarens luftfuktighet är inga bra nyheter för ditt hår. Det är viktigt att du använder rätt hårvårdsprodukter som skyddar ditt hår på rätt sätt. Vi rekommenderar dessa hårvårdsprodukter då de innehåller UV-skydd (fudge ends och styling gloss ger ett extra skydd, och REDKEN Time Reset har ett uv-skydd). Se mer i våran hårvårdsavdelning under sektionen Solskydd för mer produkter som passar dig.

Utöver användning av rätt hårvårdsprodukter måste du även undvika solens strålar samt värme

Försök att använda någon typ av solskydd såsom en sjal eller annan huvudbonad. Använder du huvudbonad se dock till att den inte sitter för hårt. Detta kan ha motsatt effekt och försämra blodcirkulationen i hårbotten. Undvik användent av plattång, locktångar eller andra värmeverktyg. Om tillfället kräver var dock noga med att använda någon av nedanstående produkter för att skydda håret:

Tvätta inte ditt hår lika ofta på sommaren

Då sol, värme och bad lätt kan torka ut ditt hår. Försöka att tvätta ditt hår lika ofta som du normalt sätt gör. Oavsett om du använder återfuktande schampo och balsam så skall man inte tvätta håret lika regelbundet under sommarhalvåret.

Använd gärna torrschampo

Torrschampo är en bra uppfinning då du inte behöver blöta ditt hår för att använda det och därav torkar det inte ut. Testa några torrschampo och se om det är rätt produkt för dig.

Använd hårprodukter som är mer återfuktande än vad du gör normalt

Sommaren gör ditt hår torrt. Brukar du köpa produkter för normalt hår, testa att under sommaren köpa schampo, balsam och inpackningar för torrt hår. Detta kan neutralisera ut den uttorkade effekten som solen har på ditt hår och ge ditt hår samma livslust som det har under vinterhalvåret.

Drick tillräckligt med vatten

Kanske en självklarhet men många missar detta? Dricker du mycket kaffe eller blir det kanske lite extra alkohol under sommaren? Vi har förstås inget emot att du sitter i solen med en drink, men ta med dig en extra vattenflaska också. Kaffe och alkohol torkar ut kroppen och håret. Om du exempelvis dricker kaffe behöver du dricka ett glas vatten per kopp med kaffe bara för att neutralisera ut kaffet, sedan måste du dricka mer för att få upp vattenbalansen. Rekommendationen under sommaren är; vatten, vatten, vatten.

Tipsen är många, men tar du bara till dig några av dessa kommer det göra en stor skillnad för dig. Även om du inte ser några märkbara effekter på ditt hår efter en varm sommar eller semesterresa, så var försiktig. Håret mår inte bra av för mycket värme, solljus eller att vara torrt under längre tider. Om du är alltför vårdslös med ditt hår så kommer det åldras fortare, så ta ett beslut redan idag och skydda ditt håret med en av dess värsta fiender; solen och värme.