Fri frakt - Snabba leveranser
...
vara

Styla ditt hår

Styling kommer från engelskan och är ett modernt ord men vad betyder det egentligen? Styling är en frisyr eller hårstil och det behövs stylingprodukter för att fixera håret och ge det form och textur.

Kort hår

Har du kort hår? Då är du stylisternas favorit, med kort hår är det bara fantasin som sätter gränser; forma, skapa och styla! För kort hår passar de flesta stylingprodukterna. Mousse för volym, vax och crème för att separera och kontrollera håret.

Ta en liten mängd mousse i handflatan och applicera i torrt hår och i hårbotten och styla! Inom några minuter får du en naturlig volym. Ta en liten mängd vax eller crème och dra hårtopparna i önskad riktning. En blandning av vax och mousse passar perfekt till att styla asymmetriska och kreativa frisyrer.


 

Använd gele för en glamorös stil med glans.


 

För struktur och full kontroll använd ett hårlim såsom:


 

Hos en frisör är spray det sista steget, den ger ditt hår det lilla extra kan få ditt hår att exempelvis glänsa, bli starkare eller ge en extra lyster beroende på typ spray:


 

Medellångt hår

Medellångt hår behöver inte vax eller hårlim såvida du inte vill styla luggen eller separera delar av håret. För medellångt hår använd lättare hårvårdsprodukter såsom spray eller hårcreme och skapa volym, lockar eller red ut håret. Hårcreme för att volym eller glans. För att få volym i tunt hår, använd mousse och torka med fön och lyft upp håret.Lockigt och vågigt hår

Lockigt och vågigt behöver oftast redas ut för en mer strikt stil. För lockigt hår behövs spray eller hårcreme, använd en stor rund hårborste, fön och red ut och sträck ut håret. För att göra vågigt hår lockigt och accentuera det eller för att separera lockar använd spray.


 

Längre hår

Långt, friskt och fint hår  är redan i sig själv en färdig frisyr och hårstyle för varje kvinna. Ytterligare hårvårdsprodukter kommer dock förstärka din look och ge en kraftfullare volym och glans. Ofta är långt hår torrare och skadas enklare, eftersom det inte finns tillräckligt med näring till hela håret. Det är därför det rekommenderat att använda speciella produkter som behandlar ditt hår, återfuktar det, ger  det näring och ger ditt hår en känsla av styling såsom balsam och inpackningar. Många av dessa skall inte sköljas ut med vatten.   


 

Generella rekommendationer:

  • - Använd inte mer än 2 stylingprodukter samtidigt.
  • - Använd inte hårvårdsprodukter som innehåller alkohol om du har torrt hår.
  • - Gele lägger håret närmare hårbotten, mousse ger volym, crème för medellångt hår, vax för kort hår och hårtoppar för medellångt hår, spray passar för alla hårlängder.
  • - Spray skall applicera 25 cm från håret och som sista steget vid styling
  • - Om du använder någon av stylingproduterna, är det en bra anledning att tvätta håret varje dag