Fri frakt - Snabba leveranser
...
vara

Paula Kent - REDKEN

Redken Laboratories grundades 1960, företaget baseras på inspirationen och dynamiken hos en amerikansk skådespelerska vid namn Paula Kent.

Paula Kent var huvudsakligen i olika tv-reklamer men gjorde kortare gästframträden i vissa kända serier. Som skådespelerska hade Kent konstant problem med sitt hår, dåtidens shampon och hårsprayer fick hennes hår att torka ut och skadas. Kent var dessutom känslig mot kemiska hårprodukter och fick ofta allergiska reaktioner i hårbotten. 1960 startade hon sin karriär som entreprenör och utvecklade tillsammans med Jheri Redding hårprodukter, och lanserade dem under namnet REDKEN. Namnet REDKEN kommer ifrån en kombination av Redding och Kent. Inom några hår köpte Paula Kent ut Redding och började driva REDKEN på egen hand. 

Paula Kent har med åren blivit en mycket respekterad affärskvinna och har vunnit flera utmärkelser och har av många tidningar såsom Business Week, Entrepreneurial woman rankats som en av USA's mest framgångsrika affärskvinnor.

REDKEN började med tre produkter som de lanserades tillsammans med ett mycket omfattande utbildningsprogram till frisörer. REDKENs formel är uppbyggd av tre grundläggande principer:

1) Eftersom håret är uppbyggt av protein skall protein vara den huvudsakliga byggstenen.
2) PH värdet skall ligga 4.5 – 5.5 för att komplementera hårbottens och hårets naturliga nivå.
3) Kvalitén skall vara så hög att REDKEN rekommenderas av ledande kosmetologer

REDKEN revolutionerade den professionella hårvård genom att lansera produkter som innehåller proteiner som bygger upp håret. Efter tester och forskningen som visade att håret till mestadels består av proteiner och har förmågan att absorbera protein har REDKEN utvecklat sina produktserier.

REDKEN har givit människor runt om i världen möjligheten att reparera sitt hår istället för att bara kamoflera skadat hår. REDKEN har mer än 60 patent på produkter och ingredienser.

 

REDKEN

Klicka här för att komma till våra REDKEN-produkter.