Fri frakt - Snabba leveranser
...
vara

Kluvna hårtoppar-Går inte att reparera

En kluven hårtopp går aldrig att reparera. Kluvna hårtoppar får man när håret slits, det kan ske genom oaktsam hårborstning eller annan påverkan. Det bästa vapnet är en sax, så man kan klippa av de kluvna hårtopparna. Däremot finns det hårprodukter som en provisorisk lösning. Dessa produkter limmar ihop de kluvna hårtopparna. Dock kan skadan, uppstå längre upp på hårstrået, vilket kan resultera att håret ser risigt ut.

Kluvna hårtoppar närbild

Det väsentliga är att de kluvna hårtopparna klipps av. Man behöver inte springa till frisören för att göra det. Håret har varierande längder, då det växer i cykler. Den som har långt hår får vanligen de kluvna hårtopparna 1 till 2 cm ovanför hårtopparna. Detta betyder att en normal klippning inte löser problemet med de kluvna hårtopparna. Man måste klippa bort de kluvna topparna, 1 och 1. Gå igenom håret, parti för parti. Klipp ca 1 cm ovanför den kluvna hårtoppen. Se till att använda en riktig sax och placera dig där det finns rikligt med ljus. Nordicdeals tips är att ta en vän till hjälp. Nedan är en video, hur man går tillväga med kluvna hårtoppar.

Kluvna hårtoppar -Går att förebygga

Man kan tyvärr inte undvika kluvna hårtoppar och slitningar helt, men de går att förebygga. Nedan, finner du ett urval av professionella hårprodukter som förebygger och stärker. Kluvna hårtoppar orsakas bland annat av oaktsam borstning. Använd en bredtandad kam istället för en hårborste. Att kamma håret när det är blött skadar ditt hår extremt mycket. Billiga hårvårdsprodukter kan också skada och slita mycket på håret, speciellt när man använder sig av okända märken. Använd istället professionella milda produkter, som inte innehåller irriterande kemikalier och färgämnen. Klor från simbassänger är också en orsak. Se till att använda en badmössa, eller skölj noga ut håret efter bad.

 

 

 

 

Så får du ett friskare och längre hår – Minimera de kluvna hårtopparna. Använd hårinpackningar 1-2 gånger i veckan. Nordicdeal har ett stort utbud av professionella hårinpackningar av välja ifrån. Hitta din favorit som passar ditt behov och hårtyp. Skriv gärna en recension, så att det hjälper andra i samma situation att hitta rätt hårprodukt.

 

 

Som vi nämt tidigare, borsta aldrig ditt hår när det är blött. Detta skadar och sliter på håret helt i onödan. Resultatet blir ett hår som är elastiskt och skört. Använd istället en kam som är bredtandad. Börja med att ta hand om alla tovor nere i topparna och arbeta uppför mot hårrötterna. Man kan skydda hårtopparna genom att sätta upp sitt hår i en knut. Det finns en uppsjö av håruppsättningar och chica håraccessoarer som sätter håret på plats. Men var noga med vilka accessoarer du använder. Vissa innehåller metall och kan istället skada håret. När håret är nedsläppt är det inte lika skyddat. Vid vissa sportaktiviteter och yrken finns risk att man fastnar i saker och ting. Om man vill vakna upp utan trassel och tovor, kan man fläta sitt hår innan man går och lägger sig. Toppmodellen och Hollywoodikonen, Hedi Klum, sätter gärna upp sitt hår.

Heidi Klum uppsatt hår

Fler tips mot kluvna hårtoppar - Förebyggande syfte

Använd schampo endast då och då, kör i stället med balsam i överflöd. Använd rikligt med balsam men inte i hårbotten. Tillämpa balsamet med start från öronen och jobba neråt. Vid applicering av schampo, ta endast en klick. Tvätta håret mer sällan med schampo eftersom det sliter på håret. Hårfönen och plattången är ”illasinnade” för håret. Unvik dessa i den mån det går och låt håret lufttorka. Ska man använda värmeverktyg, använd då tillsamnas med hårprodukter som har ett värmeskydd. Dessa hårstylingprodukter är utrustade med värmeskydd.

 

 

 

Glöm inte att göra rent dina hårborstar och kammar titt som tätt. Använd ett schampo, varmt vatten och skrubba med en borste. Hårverktygen blir fulla med döda hudceller, fett, smuts och rester av hårprodukter. Håraccessoarer ligger i tiden.

Portman