Fri frakt - Snabba leveranser
...
vara

Hårvårdstips

Följande är några grundläggande hårvårdtips som du kan använda för att förbättra häslotillståndet och utseendet på ditt hår. Håret är en bra vägvisare på hur vi mår. Sambandet mellan vår livstil och hårets hälsa är tydligt.

Allmänna råd En hälsosam livsstil innebär också ett friskare hår. Sköter vi om oss, påverkas håret possitivt och får hår med lyster. I dagens snabba tempo drabbas vi allt oftare av överdriven stress, näringsfattig mat och utebliven motion som är allt annat än hälsosamt för håret och det syns. Viktigt är även att få tillräckligt med sömn. Men det är inte för sent, efter två till tre månader med en ny hälsosammare livstil kommer även resultatet att märkas på ditt hår. Att äta ordentligt är av stor vikt och en balanserande kost, med mycket frukt, grönsaker, grovt bröd, rotfrukter, fisk och ägg är bra för ditt hår. Behandla ditt hår med sunt förunft och omsorg. Det är vetenskapligt bevisat att att en sund livstil resulterar i att håret håller sig fräscht och friskt.

Friskt hår din rättighet

Hårsäckarna tränger långt ner under huden till blodkärlen. Där hämtar håret sitt syre och alla sina viktiga närningsämnen. Friskt hår år du beroende av en bra näringsbalans och en frisk blodcirkulation. Då får hårbotten tillgång till de korrekta pigmenten och oljorna som gör att det hår också kommer att tillgång till dem.

Tjockare och snyggare hår

Problemhår som är bångstyrigt hör ofta samman med en hårbotten som är stel. Är hårbotten lika smidig som huden på din handrygg så andas hårrötterna och tar hand om ditt hår så att det håller sig renare och friskare. Men tyvärr har de flesta av oss har ett syrefattigt hårbotten som är stel och ett hår som är svagt. Nordicdeals tips är då att du masserar din hårbotten tre minuter minst en gång i veckan. Gärna före schamponerning. Resultatet av hårbottenmassage är att håret växer bättre och blir friskare eftersom man får igång sin blodcirkulation. Massera med fingertopparna och använd inte dina naglar. Gör cirkelrörelser och börja med nacken och jobba dig uppåt mot mitten av håret. När hårbotten känns varm är du klar.

Blodcirkulationen till hårsäckarna stryps när hårbotten är under stress. Då får inte håret den näring som behövs och hårbotten blir stel och hård. Stråna bli svaga och tränger inte ner i hårbotten. Hårets egna reningsverk lymfkötlarna jobbar mycket sämre och den vitala talgproduktionen förändras.


Hårvårdstips Nordicdeal

Hårprodukter (Gel, mousse, hårspray)

Undvik att använda hårstylingprodukter som innehåller alkohol, det torkar ut ditt hår. Avstå ifrån att applicera hårstylingprodukter direkt i hårbotten det täpper till porerna på huvudet.

Schamponera och balsamera

Billigt familjeschampo som passar alla hela familjen är inte vad vi på Nordicdeal rekommenderar. Alla har vi olika hårtyper och kvalitet på håret. Dåliga schampon torkar ut hårstråna och gör att det lätt går av. Använd milda produkter till ditt hår och hitta rätt fuktighetsbalans. Resultatet av rätt fukt ger

lyster, volym och liv åt ditt hår. Fukten stärker också håret så att dina hårstrån håller längre. Använd schampon och balsam som matchar din hårtyp. Att prova sig fram till rätt schampo och balsam, är bästa sättet att ta reda på vilka specifika hårprodukter som är bäst lämpat för ditt hår. Försök att matcha schampo och balsam av samma märke som innehåller samma formula, så att de båda samverkar.

Använd schampon och balsam som matchar din hårtyp. Att prova sig fram till rätt schampo och balsam, är bästa sättet att ta reda på vilka specifika hårprodukter som är bäst lämpat för ditt hår. Välj inte bara utifrån kategorierna torrt, normalt eller fett. Utan också om det är behandlat med färg eller permanentat. Desto mer du kan detaljbestämma om din hårtyp ju bättre resultat kommer du att få.

Att duscha med för varmt vatten kan torka ut och irritera hårbotten.

Vid schamponering, skölj noga igenom ditt hår innan du applicerar scampot. Sköljningen avlägsnar damm, smuts och andra främmande partiklar. Jobba upp schampot till ett lödder och massera försiktigt med fingertopparna mot din hårbotten och arbeta dig utåt. När du är klar skölja ur håret ordentligt, så att inga rester lämnas kvar. Efterlämningar kan torka ut din hår och hårbotten, samt locka till sig smuts. Vår rekommendation är att du endast schamponerar dig en gång. Detta för att undvika uttorkning ditt hår. Om du har fett hår kan återschamponering stimulera körtlarna som, då producerar mer olja vilket leder till att håret blir fettare än innan.

Använd balsam efter schamponering, det kommer att återfukta ditt hår, ge det extra skydd, glans, minskad elasticitet och gör ditt hår lättare att jobba med. Vid balsamering håret, försöka sprida balsamet jämnt genom hela håret och lämna den i ett par minuter innan du sköljer ur håret. Balsamera inte hårbotten, lägg balsamet ett par cm därifrån. Hårbotten innhåller mest oljor och är inte lika ofta i behov av återfuktning.

Prova gärna ett ” leave in” balsam, det kommer att återfukta och skydda håret. Ett ”leave in” balsam i håret motsvarar fuktighetskrämen på ditt ansikte.

Torkning

Varm luft kan vara skadligt för ditt hår så när du använder en hårtork använd då den svalare inställningen. Låt inte hårtorken stå stilla på samma ställe i mer än några sekunder. Håll den i rörelse och tänk hålla den en bra bit ifrån håret.

För att påskynda torkningen, ”klappa” håret torrt med en handduk och låt den kvarvarande fukten i håret självtorka. Använd försiktigt fingrarna för att reda ut alla knutar medan håret torkar.

Frottera/gnugga inte håret med handuken efter tvätt. Att frottera silter ut hårets ytskick, vilket leder till ett risigt och trött hår. Dessutom bryts hårtopparna av, vilket är tråkigt om du sparar till längre hår. Lägg istället handuken på håret och krama ur vattnet.

Hårvårdstips Nordicdeal

 

Kamning och borstning

Använd helst en borste som har naturliga djurhår. Ju mjukare och flexiblare borsten är desto mindre påverkan blir det för håret. Hår är som mest sårbart när det är blött. Undvik att helst att borsta eller kamma det då. Vänta gärna tills håret är nästan helt torrt.

Använd endast borstar eller kammar med glesa borst/tänder. Kammar som har skarpa tänder kan skada ditt hår i form av kluvna toppar och repor på hårbotten.

Borstar och kammar bör hållas rena, tvätta dem en gång i veckan med hjälp av tvål eller schampo.

Kamma ditt hår innan du borstar det, detta tar bort eventuella tovor. Kamma alltid topparna först för att få bort potentiellt trassel. Jobba dig sedan uppåt mot hårfästet.

Undvik borstar och kammar av plast eftersom de skapar statisk elektricitet.

Simning i pool

Innan du doppar dig i en pool, blött håret så att håret kommer att suga upp den första vatten istället för det klorerade vattnet.

När du simmar i en pool är ett bra tips att använd en badmössa som skyddar håret från klorerat vatten. Om du väljer att inte ha en badmössa på se då till att du schamponerar och balsamerar ditt hår direkt efteråt.

Tips mot klåda i hårbotten

Om man har klåda och det killar i hårbotten. Beror det förmodligen på att man valt fel schampo. Orsaken till klådan kan bero på att hårbotten blivit uttokad,alternativt att man är känslig mot tensider som återfinns i de flesta schampon. I andra fall kan man ha svamp nere i hårbotten som orskar klåda. Därför är det viktigt att hitta rätt schampo, vi rekommernderar Redken Scalp Relief.