Fri frakt - Snabba leveranser
...
vara

Grått hår

Tycker du att ditt hår blir grått för snabbt? Eller vill du veta vilka hårvårdsprodukter som passar bäst för grått hår, då har du kommit rätt. Grått hår är något man skall vara stolt över men grått hår kan ofta lätt blir livlöst och torrt, det är därför viktigt att du tar hand om det på rätt sätt.

Varför blir mitt hår grått så snabbt? Hur kan jag avstanna processen?

Anser du att du är för ung för att få grått hår? Har ditt hår börjat bli grått och det går för snabbt? Att håret blir grått är en naturlig process och nästan alla får förr eller senare grått hår. Oftast börjar håret bli grått runt tinningar och flyttar sig sedan till resten av håret. Dock behöver inte det faktum att ditt hår börjat bli grått vara naturligt, de kan också bero på brist på melanin, detta kan göra att ditt hår får en grå ton och gråa hår börjar dyka upp. Vanligaste orsaken till låga nivåer av melanin är stress eller sjukdom. Upplever du att ditt hår har blivit eller börjar bli grått tänk på följande: 

  • - Stressa inte!
  • - Ät proteinrik mat; såsom fisk, soya, kyckling etc. 
  • - Ät rikligt med järn och vitaminer.

 

Vilka hårvårdsprodukter passar bäst för grått hår?

Den kraftfullaste serien vi kan erbjuda på Nordicdeal för grått hår är Redken Time Reset serien. Denna är speciellt framtagen för grått hår och är en bästsäljare bland gråhåriga. Testa själv, det kommer att kännas som någon har ställt tillbaka klockan och ditt hår är lika ungdomligt som det var i tonåren.

Det finns inga produkter i denna kategori.

Ta hand om grått hår

Tipsen för att ta hand om grått hår skiljer sig inte så mycket från andra typer av hår. Dock rekommenderar vi riklig användning av balsam, detta för att hålla ditt hår lent och fint då grått hår ofta kan bli strävt. Undvik dessutom att tvätta håret för ofta, detta kan göra att det bli grått snabbare samt torka ut håret. Var dessutom extra sparsam när det gäller användning av värmeverktyg såsom hårtorkar. 

Glöm inte, var stolt över ditt gråa hår!