Fri frakt - Snabba leveranser
...
vara

Fett hår

Lider man av fett hår blir det ofta fett snabbt efter att man tvättat det. Ofta är håret dessutom tungt och platt helt utan volym. Det blir problematiskt när man ska styla till håret med en frisyr som man vill skall hålla. För att undvika fett hår, använd rätt hårvårdsprodukter samt var nog med dina kost och hur du tar hand om ditt hår.

Tvätta håret ofta och använd professionella hårvårdsprodukter

Ett hår som är fett måste tvättas dagligen med ett schampo som framför allt är skonsamt men också ett som gör rent på djupet utan att sätta igång talgkörtlarna i hårbotten. Efter tvätt undvik att använda värmeverktyg såsom hårtorkar eller plattångar och låt helst håret lufttorka. Använd aldrig torrschampo, detta täpper till och eskalerar produktionen av fett.

Hårprodukter mot fett hår

Redken Body Full:

Det finns inga produkter i denna kategori.

Alla Redken Clear Moisture:

Det finns inga produkter i denna kategori.

Fett hår beror på att hårbotten utsöndrar oljor vars syfte egentligen är att skydda håret

Det är helt naturligt att man har fett hår. Alla får fett hår om man inte tvättar det på några dagar. I vissa fall kan håret bli fett trots att man tvättar det dagligen. Det är då oljor och fetter som hårbotten utsöndrar som spökar, de gör att håret tyngs ned. Håret är i behov av fett därför är det normalt att hårbotten utsöndrar fett. Oljan eller hårfettet som hårbotten utsöndrar heter sebum. Sebumet framställs i talgkörtlarna och är livsviktiga för håret i normala mändger eftersom det skyddar håret, samt gör att det blir läthanterligt och lent. När talgkörtlarna i hårbotten överproducerar sebum få vi s.k. fett hår. Överproduktionen hör ihop med hormonerna, eller närmare bestämt hormonbalansen och är precis som med Akne (fet hy) oftast ett dilemma för tonåringar. Dock har en del fortfarande bekymmer med fett hår när de blir äldre. När talgkörtlarna är hyperaktiva och överproducerar kan detta spåras till förändringar i hormonerna. Man kan inte bli av med problemet över en natt men man kan bromsa överflödet av sebumet. Med andra ord finns det hårprodukter som minimerar utvecklingen och motverkar fett hår. Det är vanligt att man lider av fett hår under perioder när kroppen genomgår hormonförändringar som tex under gravideteten och före menstruationen.

Minska risken för fett hår genom att undvika sötsaker och fet mat

En annan viktig del är din kost och dina vanor. Äter man mängder med framför allt söta saker och fet mat är sånt som inte rimmar med kroppens behov och givetvis påverkar det också hårets kvalitét och välbefinnande.

Inget godis

Kolla gärna in vår sektion för fett hår där alla produkter mot fett hår finns samlade.