Fri frakt - Snabba leveranser
...
vara

Doftgarderob

Idén om en doftgarderob är ett nytt fenomen! Precis som vi alla har olika kläder i våra garderober för olika dagar, så har vi människor börjat med olika parfymer och rakvatten för olika tillfällen.
Läs vidare för att lära dig hur du kan bygga upp din egen doftgarderob.
 

Säsongsgarderober
Har du en sommar & vintergarderob? Precis som mode har parfym / aftershave olika säsonger det vill säga höst/vinter och vår/sommar. Under vår/sommar – är dofter med blommiga, fruktiga, aqua eller citrusnoter populära. För höst/vinter är mer det orientaliska eller kryddiga dofter som fungerar bäst.
 

Vardagsdoften
Detta är de parfymer eller aftershaves som är mest lämpade att bäras under dagen. (se val av doft)
 

Kvällsdoften
Gärna en något starkare doft för att ge en effekt som passar för avslappnande intensiva aktiviteter.

Sommardoften
Unna dig en ny sommarparfym innan du går på semester. De flesta stora modehusen tar nuförtiden fram speciella sommarversioner och utgåvor av parfymer. Dessa innehåller somriga ingredienser som är passande för årstiden.

Dofter för speciella tillfällen
Om du har spenderat tid att välja en unik outfit för ett speciellt tillfälle så varför inte ha en speciell doft som passar ihop med den?

Våra experter säger
"Lukt kan hjälpa dig att komma ihåg speciella händelser i ditt liv. Detta kallas olfaktorisk luktminne "

En parfym ska inte dominera sin omgivning, men den kan lägga pricken över i:et till en speciell outfit. Detta gäller särskilt vid bröllop. Brudar väljer ofta en ny doft för deras stora dag, så att de under de kommande åren kan minnas hur de kändes den dagen bara genom att lukta på parfymen.

Olika typer av garderober:

1. Basicgarderoben
Den mest mångsidiga Basicgarderoben innehåller bara tre flaskor;
En lättare EDT för vardagsbruk, en mer intensiv, eventuellt EDP för fest och en doft för speciella tillfällen.

2. Mellangarderoben
Den mest populära parfymgarderoben består av;
Samma dofter som basicgarderoben, vardags-, till fest och för särskilda tillfällen, med tillägg av en sommardoft att svalka och fräscha upp sig på varma dagar. Samt en andra vardagsflaska för viktiga möten eller till resan.

3. XL-garderoben
Om du älskar parfym och gillar att ha ett brett utbud är XL-varianten för dig. Denna garderob kan expanderas för att passa dina behov, med två olika dofter för både vardag och fest. En parfym för sommar och en för särskilda tillfällen. XL- garderoben innehåller också en kändisparfym och den senaste lanseringen.

4. Walk in Closet
Om du är en komplett doftconnoisseur då är en Walk in Closet det enda som gäller.
Den består av många dofter för dag, kväll, olika tillfällen, årstider eller bara för att påminna dig om ett specifikt minne. Detta är garderoben av excellens!