Fri frakt - Snabba leveranser
0
varor

Köp- och leveransvillkor på Nordicdeal

Gäller från 2017-08-15 

Har du redan lagt en beställning och vill göra något av följande:

Hänvisar vi till vår kundsupport: http://www.nordicdeal.com/customer-support/

Handeln innefattas av distansköplagen. För ytterligare information hänvisar vi till:

Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se Box 174 101 23 Stockholm

Betalsätt
Vi använder Klarna Checkout som betalsätt. Det är en enkel och trygg lösning. Det tillkommer ingen fakturaavgift såvida kund aktivt inte väljer att byta till delbetalning / klarna konto. Här finns de villkor som gäller:

https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/28328/sv_se/checkout

Ångerrätt

Praktisk information här: http://www.nordicdeal.com/angerratt/

Måste göras inom 14 dagar från att varorna är mottagna. Du har rätt att öppna postpaketet men ej varans förpackning, men varan måste vara i obrukat skick för att kunna returneras.

Vid returköp sker återbetalning av varans pris när returen återkommit till oss. Kunden svarar för frakten vid byte/ångerköp.

Har du frågor angående din retur är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.
Email: support@nordicdeal.com

Möjlighet till byte av produkt finns tyvärr inte i dagsläget. Utnyttja istället ångerrätt och lägg sedan en ny beställning på önskad produkt.

Konsumenten har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då företaget mottagit meddelandet. Kunden kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess kunden har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. Återbetalning ska ske med samma betalningssätt som vid köpet. Hela beloppet ska återbetalas exklusive frakt. Returfrakt står konsument för.

Leveranssätt
Paket / beställningar med totalvikt < 1 kg skickas med Postnord 1:a klass varubrev.

Paket / beställningar med totalvikt >= 1 kg skickas med DHL.

Vill du byta leveranssätt, lägg beställningen meddela oss sedan omedelbart så har vi möjlighet att byta leveranssätt.

Leveransförseningar
Vid leveransförseningar på mer än 7 arbetsdagar har kunden rätt att häva köpet utan någon som helst kostnad, paketet behöver dock returneras skickas tillbaka skulle det dyka up efter 7 arbetsdagar. Nordicdeal står för returportot men kunden behöver tillfälligt lägga ut returportot. Kunden har inte rätt till någon kompensation på grund av en leveransförsening.

Fraktpriser
För beställningar under 500 kr = 29 kr
För beställningar över 500 kr = Fri frakt!

Reklamationer
Praktisk information här: http://www.nordicdeal.com/reklamationer/
Om paketet är skadat vid leverans ska du göra en reklamation direkt hos ditt utlämningsställe. För att vara på den säkra sidan bör du ha som vana att alltid se över emballaget när du hämtar ditt paket. Du har rätt att utan kostnad öppna paketet, för att kontrollera att varan fungerar.

Om något är felaktigt med din produkt, ber vi dig reklamera det hos oss så snart så möjligt, gärna 14 dagar efter att varorna är mottagna.

När vi mottagit och godkänt din reklamation, kommer vi att så snabbt som möjligt skicka den reklamerade varan till dig tillsammans med en retursedel och reklamationsblankett, som du använder för att skicka tillbaka den felaktiga produkten med. Med i paketet kommer det ligga en faktura på den felaktiga produkten du fått. Denna faktura kommer att makuleras så fort reklamationen returnerats till oss, alternativt om du väljer att behålla den felaktiga produkten, ska fakturan vara betald inom 14 dagar.

För att vi ska godkänna reklamationen:
Reklamation måste alltid göras, skicka inte bara tillbaka produkten. Använd alltid retursedel och reklamationsblanketten du får av oss.
Felplock; Om fel produkt har skickats från oss, skickar vi ut rätt produkt, den felaktiga produkten skall återsändas till oss. Glöm inte att ange i reklamationen vilken produkt du fått istället.
Produkt saknas; Efter kontroll skickas den saknade varan ut till dig.
Trasig/defekt; Vi skickar ut en ny produkt. Hela produkten ska återsändas till oss.
Utgånget datum; Glöm inte ange när produkten har gått ut. Vi gör vår bedömning därefter.
Annan orsak; Om orsaken är en annan, måste det anges vad orsaken är.
Reklamationen ska göras senast två veckor efter paketet är uthämtat.

Vid eventuella tvister angående reklamationer följer vi Allmänna reklamationsnämndens, ARN:s, rekommendationer.

Konsumenten har rätt att återfå pengarna vid reklamation inom 14 dagar från den dag då företaget mottagit meddelandet. Kunden kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess kunden har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. Återbetalning ska ske med samma betalningssätt som vid köpet. Hela beloppet ska återbetalas. Returfrakt står Nordicdeal för men återbetalas först när paketet returneras.


Har du frågor angående din reklamation är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Nordicdeal AB
Graneliden 2a
43854 Hindås

Har du frågor angående din retur är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Kundsupport: support@nordicdeal.com

Mail: info@nordicdeal.com    

Konsumenten har rätt att reklamera en vara i tre år. Felet ska anmälas snarast eller så snart felet borde ha upptäckts. Att anmäla fel i varan inom två (2) månader anses alltid inom skälig tid. Handlaren måste bevisa i det fall felet inte varit ursprungligt de sex (6) första månaderna, därefter är det konsumenten som måste bevisa att felet varit där från början eller beror på ett produktionsfel. Konsumenten måste lämna meddelande om att varan är felaktig och hur den är felaktig eller att det föreligger dröjsmål på ett ändamålsenligt sätt. Konsumenten behöver inte ange vilka påföljder den vill göra direkt.

Vid dröjsmål behöver konsumenten inte anmäla dröjsmål förrän varan har kommit fram. Det kan alltså dröja långt mer än två månader.
Handlaren får inte ställa andra krav när det gäller fraktskador än att dessa ska anmälas inom skälig tid och så snart felet borde ha upptäckts. Handlaren kan däremot be konsumenten meddela fraktskador för att handlaren ska kunna göra en reklamation mot leverantören.
Bevis för att varan är köpt på ett visst ställa ska levereras, det är inte ett måste med ett kvitto eller en orderbekräftelse utan kan räcka med ett kontoutdrag från konsumenten.
Vid en godkänd reklamation ska handlaren stå för alla kostnader inklusive all frakt. Skulle konsumenten ha extra kostnader i samband men reklamationen som tex bensinkostnader eller parkeringsavgifter ska även dessa återbetalas mot kvitto. Konsumenten är dock skyldig att begränsa sin skada.

Avhjälpandet ska ske inom skälig tid. Handlaren och konsumenten har alltid rätt att laga eller omleverera en vara utan att behöva motivera detta. Fel av väsentlig betydelse kan konsumenten ha rätt att häva men småfel kan inte leda till en hävning. Dock kan man göra en avvägning i det enskilda fallet om vad som anses mest lämpligt och orsakar minst olägenhet för konsumenten och minst kostnad för handlaren.
Konsumenten kan vid reklamation även kräva skadestånd oavsett om varan är omlevererad, lagad, nedsänkt i pris eller om köpet helt är hävt. Återigen måste konsumenten minska sin skada och även eventuella skador på annat genom att inte använda den felaktiga varan.

Leveranstid
Normalt har du ditt paket inom arbetsdagar 1-3 dagar. Vid större kampanjer kan det ta något längre tid. Leverans sker endast inom Sverige.

Outlösta paket
Vi förbehåller oss rätten att debitera dig kostnaderna för returfrakt, expeditionskostnad etc. Du kommer att bli debiterad med minimiavgift 299:- vid outlösta paket för att täcka våra kostnader. Försändelsen ligger på uthämtningsstället i 14 dagar innan den returneras till oss. När en beställning kommer till utlämningstället skickas en avisering antingen via SMS eller email, hämtas beställningen ej ut skickas sedan en påminnelse ut via brev. Om beställningen ej hämtas ut trots SMS och brev debiteras avgiften för outlöst paket. När paketet returneras krediteras priset för produkterna och avgiften för outlöst paket debiteras.
deliverytruck

Fel i publicering
Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera priser, texter som tryckts/skrivits felaktigt på vår hemsida, i kataloger, på produkter eller i andra förekommande media. Vi reserverar oss även mot prisjusteringar (såsom förändrade priser från våra leverantörer, valutaförändringar), lagerförändringar och ev. tekniska fel i webbshoppen, browser eller server.
 
Personuppgifter
Nordicdeal AB är personuppgiftsansvarig för behandling av de personuppgifter som Du som kund lämnar till oss. Dina personuppgifter kommer att behandlas i syfte att upprätthålla kundrelationen via kataloger, direkt marknadsföring, SMS, mail och för andra marknadsföringsändamål av vårt eller andra externa företag. Du kan när som helst begära att personuppgifter rättas, tas bort eller anmäla om Du inte vill att uppgifter skall användas för direktmarknadsföring. Alla som registrerar sig hos oss får automatiskt våra kataloger, trycksaker, nyhetsbrev och sms. Personuppgifterna skyddas från externt intrång och hanteras enligt bestämmelserna i PUL.

Orderbekräftelse
När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse via e-post med information om din beställning.

Avbeställning
Konsument har avbeställningsskydd fram tills dess att paketet har skickats. Det är möjligt att avbeställa en beställning via mitt konto, mer instruktioner finns här. Om beställningen har skickats och / eller nått ombud gäller ångerrätten.